Lewis Hamilton: “Mocht ik in Sergio Perez zijn wagen zitten dan zou Max Verstappen het veel moeilijker hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Lewis Hamilton moet iedereen zich momenteel neerleggen bij de dominantie van Red Bull en Max Verstappen. Uiteraard hoopt Hamilton dat hij daar zelf verandering kan brengen. Mocht hij de teamgenoot van Max Verstappen zijn dan zou Verstappen het volgens hem veel moeilijker hebben.

“Momenteel is het onmogelijk om de Red Bulls te verslaan”, vertelde Lewis Hamilton in gesprek met ‘Sporza’. “Tenzij ze de finish niet halen. Ze gaan 8 tienden tot een seconde harder per ronde.”

Hamilton wil dan ook vooral alles op alles zetten in de strijd om de derde plaats. Momenteel staat Hamilton nog maar één punt achter op Fernando Alonso die derde in het kampioenschap staat. Hamilton is er ook van overtuigd dat hij het in de Red Bull F1-bolide veel beter zou doen dan Sergio Perez.

“Wil ik ook zo’n snelle auto? Uiteraard. Als ik in Sergio’s auto zat, zou het anders lopen voor Max”, lachte Hamilton, “maar dat is niet het geval.”

“Op een dag zullen we hen weer kunnen uitdagen. Wij zetten momenteel kleine stapjes. We kijken uit naar die grote stap om ook voor de top 2 te kunnen strijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner