Daniel Ricciardo: “Ik was radeloos en ging naar de psycholoog”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Daniel Ricciardo beleefde dit jaar een bijzonder moeilijk seizoen. De bijna immer goedlachse Australiër verloor er zijn glimlach door en was bij momenten radeloos omdat er geen vooruitgang werd geboekt. Uiteindelijk ging Ricciardo zelfs naar de psycholoog om vooruitgang te boeken.

Zijn overstap van Renault naar McLaren in 2021 verliep niet van een leien dak. De verwachtingen waren hooggespannen maar los van zijn overwinning in Monza werd Ricciardo bijna constant overklast door teamgenoot Lando Norris.

Er kwamen steeds meer frustraties en ontgoocheling en dat zorgde er uiteraard ook voor dat Ricciardo zijn performance er niet beter op werd. Uiteindelijk zocht Ricciardo hulp bij een psycholoog.

“Iedere keer dat we dachten een oplossing te hebben gevonden kwamen er nieuwe uitdagingen,” vertelt Ricciardo in gesprek met de ‘Daily Mail’. “Wanneer je zoveel inspanningen voor iets doet en het lukt niet dan volgt er teleurstelling. Het kruipt echt in je. Vorig jaar heeft het me enorm beïnvloed, te veel.”

“Ik bevond me niet in mijn gebruikelijke bubbel. Ik zou het zelfs niet graag gehad hebben mocht iemand me voor een etentje gevraagd hebben. Je zou me echt moeten hebben overhalen. Ik liet het in me kruipen.”

“Ik zocht vorig jaar een psycholoog op en ging ermee in gesprek. Het was het meest uitdagende jaar dat ik ooit heb gekend.”

“Racen is echt resultaatgedreven en het bepaalt hoe blij je op zondag bent. Ik negeerde vriendschappen en dacht bij mezelf dat het goed zou zijn om met iemand te praten.”

“Je hebt nood aan perspectief en met de kalender die zo lang was, was het moeilijk om afstand te nemen van wat tijdens het racen gebeurde.”

Volgend jaar zal Ricciardo die afstand mogelijk wel hebben want het ziet er naar uit dat Ricciardo volgend jaar geen racezitje zal hebben. Mogelijk neemt Ricciardo wel een rol als reserverijder op zich.

“Het zou goed zijn als volgend jaar voor de laatste race in Abu Dhabi is uitgeklaard,” besluit Ricciardo.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023