Een record dat Max Verstappen in 2022 niet zal kunnen verbreken

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is bezig aan een van de meest dominante campagnes in de geschiedenis van de sport maar er is een record dat hij dit jaar niet zal kunnen verbreken.

Met veertien raceoverwinningen dit jaar verbeterde hij het record van Sebastian Vettel en Michael Schumacher en de honger van de wereldkampioen lijkt nog niet gestild. Hij zou ook nog het seizoen kunnen afsluiten met de grootste voorsprong op zijn achtervolger want zijn teamgenoot Sergio Perez volgt al op een geruime afstand van 136 punten. 

Dat huidige record staat ook op naam van Sebastian Vettel die in 2013 honderdvijfenvijftig punten meer wist te verzamelen dan zijn achtervolger Fernando Alonso. Er is echter een record dat Verstappen dit jaar niet meer kan breken en dat is namelijk het percentage van gewonnen races tijdens een seizoen.

Zelfs al weet hij dit jaar nog zestien van de tweeëntwintig te winnen dan nog komt hij niet aan het percentage van Alberto Ascari die in 1952 zes van de acht races op zijn naam wist te schrijven. Om het record van Ascari te verbeteren zou Verstappen zeventien overwinningen nodig hebben dit jaar.

Het is ook nog interessant te weten dat Ascari in 1952 de openingsrace van het wereldkampioenschap F1 in Zwitserland liet schieten om aan de vijfhonderd mijlen van Indianapolis deel te nemen. Toen hij terugkwam uit Indianapolis, die hij afsloot met een eenendertigste plaats, won hij wel de resterende zes races van het seizoen.