F1-baas Stefano Domenicali: “De titelstrijd zal in 2023 veel spannender zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dit jaar is de titelstrijd al lang beslist maar wat volgend jaar betreft heeft F1-baas Stefano Domenicali er alle vertrouwen in dat het veel spannender zal zijn.

“Red Bull en Max Verstappen hebben het geweldig gedaan,” aldus de F1-baas. “Misschien hebben de andere teams niet de juiste kans of opportuniteit benut.”

“Maar wat we op de baan gezien hebben, het wiel-aan-wiel racen, dat is wat we wensten. En ik heb er alle vertrouwen in dat het gevecht volgend jaar tot het einde van het seizoen zal duren.”

Ondanks dat de titelstrijd bij zowel de rijders als de teams reeds beslist is, is Stefano Domenicali van mening dat er nog voldoende interessante gevechten voor de overige posities plaatsvinden om de races ‘spannend’ te maken.

“Er zal op sportief vlak nog veel aandacht naar de laatste races gaan,” aldus Domenicali. “Er is een gevecht voor verschillende plaatsen bij de teams, wat vooral op financieel vlak erg belangrijk is om voor een ander team te eindigen. Ik denk dan ook dat er heel wat interesse zal zijn voor de races in Brazilië en Abu Dhabi, daar twijfel ik niet aan.”

Volgens Domenicali heeft de vroegtijdige beslissing van de titelstrijd ook geen financiële gevolgen.

“Eerst en vooral zijn de laatste twee races volledig uitverkocht, de ticketverkoop stijgt. De aandacht zal op sportief vlak uiteraard verschuiven naar andere gevechten maar dat maakt deel uit van het racen.”