“Exit bij Haas hoeft voor Mick Schumacher niet het einde van zijn F1-carrière te betekenen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko maakt Nico Hulkenberg veel kans om het tweede racezitje bij het Haas F1 team te krijgen. Het verliezen van zijn racezitje hoeft volgens Marko voor Mick Schumacher echter niet het einde van zijn F1-carrière te betekenen.

Het Haas F1 team wacht een moeilijke keuze wat betreft haar rijdersduo voor volgend seizoen. Behoudt Mick Schumacher zijn racezitje of neemt eventueel Nico Hulkenberg het stuur van Schumacher over? Dr. Helmut Marko meent dat het Haas F1 team voor een moeilijke keuze staat.

“Mocht er een veelbelovende kandidaat voor de toekomst zijn dan zou ik mijn geld daarop inzetten. Ik zie echter geen kandidaat die in het profiel past en er staat veel op het spel voor het team,” aldus Marko.

“Het verschil tussen een achtste en negende plaats in het constructeurskampioenschap maakt enkele miljoenen verschil op het vlak van het prijzengeld. Dat is waarom ik denk dat Haas voor een veteraan zal kiezen.”

Daarmee lijkt Helmut Marko te laten uitschijnen dat volgens hem Nico Hulkenberg meer kans maakt op het racezitje dan Mick Schumacher. Hulkenberg maakte dit seizoen, maar ook tijdens de coronajaren, indruk door meermaals last-minute in te vallen.

“Nico Hulkenberg heeft het juiste profiel en heeft reeds bewezen wat hij kan,” aldus Marko. “Zonder te testen is hij al meermaals als reserverijder in een wagen gesprongen en steeds presteerde hij erg goed. Dat zegt genoeg.”

“Voor het Haas F1 team is het echter een kwestie van wie het team in de toekomst kan leiden.”

Mocht Mick Schumacher zijn racezitje verliezen dan betekent dat volgens Marko daarom niet het einde van Schumacher zijn F1-carrière.

“Het is niet ondenkbaar dat hij een jaar langs de zijlijn zal toekijken en dit als reserverijder bij Ferrari,” aldus Marko.

“Verschillende contracten verlopen eind 2023 dus er zullen enkele racezitjes vrijkomen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print