Daniel Ricciardo kruipt in Silverstone achter het stuur van de Red Bull RB19

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat de GP van Groot-Brittannië heeft plaatsgevonden zal Daniel Ricciardo opnieuw achter het stuur plaatsnemen van de Red Bull F1-bolide. Ricciardo zal immers deelnemen aan een bandentest van Pirelli.

Ricciardo is momenteel derde rijder bij het Red Bull F1 team. Het doel van de Australiër is om volgend jaar terug te keren op de F1-startgrid maar in afwachting daarvan moet hij hoofdzakelijk langs de zijlijn toekijken en af en toe enkele promotionele activiteiten doen. In juli zal Ricciardo echter wel achter het stuur van de Red Bull F1-bolide mogen kruipen, dit voor een bandentest van Pirelli.

“Ik heb veel tijd doorgebracht in de simulator maar ik zal in juli na de race op het circuit van Silvertone met de RB19 rijden voor een Pirelli-test,” vertelde Ricciardo tijdens een interview met ‘ESPN’. “Vervolgens zal ik in september opnieuw een kans krijgen na de race in Monza.”

Ricciardo liet weten dat hij ernaar uitkijkt om eindelijk opnieuw achter het stuur te kruipen van een recente F1-bolide.

“Ik kijk er zeker en vast naar uit om met een snelle wagen te rijden, maar tegelijkertijd ook een wagen die vertrouwd aanvoelt, dat doet het in de simulator,” aldus Ricciardo. “Ik kijk er naar uit om opnieuw te rijden en te proberen het team eraan te herinneren dat ik ooit veel successen behaalde en dat ik nog steeds een snelle ronde kan rijden.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print