Daniel Ricciardo na tweede tijd op vrijdag: “Ik heb gisteren schnitzels gegeten!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ricciardo verraste gisteren door tijdens de tweede oefensessie de tweede tijd te rijden. Na afloop had de Australiër een opmerkelijke verklaring voor zijn erg goede performance.

Na zijn overstap van Renault naar McLaren kent Ricciardo een erg moeilijk seizoensbegin. Ricciardo rijdt in de schaduw van Lando Norris en kent duidelijk de nodige problemen om het juiste ritme te vinden maar de tweede oefensessie op de Red Bull Ring was daar duidelijk een uitzondering op.

“Zeker en vast!” antwoordde Ricciardo op de vraag of zijn hoge klassering tijdens de tweede oefensessie bemoedigend was. “Het voelt goed.”

“Ik weet dat het nog maar vrijdag is maar ik sta liever in de top drie dan dat ik tiende sta en moet zeggen dat ik nog veel werk heb komende nacht. We hebben een duidelijke stap vooruit gezet op het vlak van gevoel en vertrouwen in de wagen.”

Ricciardo werd vervolgens gevraagd naar het geheim voor zijn goede performance en daarop had de Australiër een opmerkelijk antwoord klaar.

“Ik heb de voorbije avond drie schnitzels gegeten, maar het waren baby schnitzels dus eigenlijk was het één bord. Maar ik denk dat ik vandaag nog een schnitzel heb verdiend!” grapte hij.

“Wanneer we naar Monza gaan is het altijd pizza. Ik ga niet zeggen dat het een dieet is dat ik andere jonge atleten zou aanraden maar voor mij lijkt het te werken en ik hou enorm van deze soort keuken.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022