Daniel Ricciardo onthult enkele opmerkelijke doelstellingen voor 2023

Daniel Ricciardo

Na enkele teleurstellende seizoenen moet Daniel Ricciardo dit jaar langs de zijlijn toekijken bij Red Bull. Ricciardo heeft echter enkele duidelijke doelstellingen voor ogen wat betreft 2023.

Als derde rijder bij het Red Bull F1 team kreeg Ricciardo na zijn vervroegd vertrek bij McLaren door Red Bull een figuurlijke reddingsboei toegeworpen. Ricciardo mag in die rol in de simulator rijden, F1-demo’s geven en paraat staan voor mocht er iets gebeuren met Verstappen of Perez. Maar uiteindelijk droomt Ricciardo uiteraard van meer.

“Vanuit een professioneel perspectief zal dit jaar draaien rond het zijn van een teamspeler bij Red Bull,” aldus Ricciardo op een post op LinkedIn. “Ik bevind me opnieuw in een omgeving en bij een familie waarbij ik veel goede herinneringen heb, het voelt goed om terug hier te zijn.”

“Maar het draait niet rond mij dit jaar, het draait rond het team en ik probeer bij te dragen en te helpen waar ik kan.”

“Ik spring in de simulator, leer over de wagen en help bij de ontwikkeling van de wagen, ik focus me op allerlei dingen. Daardoor zal ik mijn capaciteiten verder ontwikkelen, mijn vertrouwen en mijn plezier achter het stuur.”

“Het waren op professioneel vlak enkele moeilijke jaren, er is een element van competitie dat in me zit en waaraan ik de mensen wil herinneren dat ik er nog steeds ben, ik ben nog steeds een professional die wil bijdragen aan successen.”

Naast enkele professionele doelstellingen heeft Ricciardo ook privé enkele belangrijke aspecten die hij dit jaar zal nastreven.

“Vanuit een persoonlijk perspectief zal dit jaar een beetje als luxe aanvoelen want ik krijg de kans om allerlei dingen te doen die ik altijd al heb willen doen maar waarvoor ik geen tijd had,” aldus Ricciardo.

“Mensen zullen misschien denken dat ik een grap maak maar ik wil echter beter worden op mijn 110 cc motorfiets. Ik heb altijd van motorfietsen genoten maar ik heb er nooit veel op kunnen rijden omdat ik niet de luxe van de tijd had.”

“Ik hou ervan nieuwe skills te ontwikkelen en ik denk dat zo’n dingen ook kunnen bijdragen aan deze hobby.”

“Ik beloof jullie dat ik het meeste plezier ooit op twee wielen zal beleven. Ik wil met vrienden rondrijden, over dingen springen en gewoon tijd doorbrengen in de natuur. Ik word er al opgewonden van door er gewoon nog maar aan te denken.”