Daniel Ricciardo: “Toen ik terugkeerde naar Red Bull twijfelde ik aan mezelf”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn vervroegd afscheid bij McLaren keerde Daniel Ricciardo begin dit jaar terug naar Red Bull. Ricciardo geeft toe dat het geen makkelijke terugkeer was, een terugkeer waarbij hij sterk twijfelde aan zichzelf.

Ondertussen is er zelfs sprake van een terugkeer als volwaardig racepiloot in de Formule 1, momenteel weliswaar onderbroken door een breuk in zijn hand na een crash, maar wanneer we een dik half jaar teruggaan in de tijd dan zit Daniel Ricciardo met twijfels, erg veel twijfels.

In gesprek met de ‘Talking Bull’ podcast geeft Ricciardo toe dat hij ernstige twijfels over zichzelf had toen hij bij Red Bull opnieuw arriveerde en vooral ook toen hij daar zijn eerste rondjes in de F1-simulator deed. Eerder gaf ook al teambaas Christian Horner toe dat daaruit bleek dat Ricciardo een helemaal andere rijder was dan toen hij Red Bull jaren geleden had verlaten.

“Mijn resultaten waren duidelijk niet degene die men van mij verwacht, ook niet wat ikzelf verwacht,” aldus Ricciardo. “Om dan uit de sport te stappen, om wat vrije tijd in de zomer te hebben en te beseffen dat ik dit jaar niet zou racen, dat heeft geholpen.”

“Om dan opnieuw erin te stappen, men besefte dat ik iets in me verloren was, ook ikzelf besefte dat.”

“De eerste dag was ik nog steeds onzeker, ik had nog gewoonten van het voorbije jaar toen ik nog racete, het vergde dan ook wat tijd om een nieuwe start te maken.”

Ricciardo dook echter uitgebreid in de F1-simulator en samen met Simon Rennie, zijn voormalige engineer bij Red Bull in de periode van 2014 tot 2018, slaagde Ricciardo erin om geleidelijk aan de situatie te keren.

“Het zat niet meteen goed in de simulator,” blikt Simon Rennie terug op Ricciardo zijn terugkeer. “Hij voelde zich wat leeg en twijfelde wat aan zichzelf.”

“Vervolgens hadden we een goede dag in de simulator, het gevoel werd beter en de klik kwam er. Het vertrouwen groeide zoals een sneeuwbal die rolt en aan het einde van de dag heb je het gevoel: ‘Hij is terug!’ Het was weer opnieuw de normale Ricciardo die we kenden uit het verleden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner