Ferrari wil volgend jaar sterk starten: “Huidige wagen verder doorontwikkelen is daarvoor belangrijk”

Ferrari
Ferrari

Bij de meeste teams is de focus ondertussen grotendeels verschoven naar de wagen voor volgend jaar. Ook bij Ferrari verschuift de focus steeds meer naar 2024 maar bij Ferrari blijven ze langer dan voorzien de SF-23 doorontwikkelen, dit ook met het oog op volgend seizoen.

De pijnpunten van de huidige F1-bolide kunnen met upgrades niet volledig verholpen worden. De balans van de wagen is niet zo goed en redelijk onvoorspelbaar, de SF-23 is erg gevoelig voor wisselvallige omstandigheden de wagen presteert dan erg wispelturig. Bij Ferrari willen ze SF-23 dan ook iets langer doorontwikkelen om zo ook tot een betere wagen voor 2024 te komen.

“Ik denk dat er hier en daar wat updates zullen zijn maar het zal niets erg groot meer zijn,” aldus Jock Clear, performance engineer bij Ferrari, afgelopen weekend in Monza. “We zullen zien. Die beslissing staat nog niet helemaal vast.”

We willen volgend jaar met vertrouwen aanvatten. Dat houdt altijd in dat je het jaar ook sterk moet eindigen.”

“Als er dingen zijn die we nuttig achten voor volgend jaar dan is het ook zinvol om ze op de wagen te plaatsen zodat we de onderdelen al kunnen testen alvorens we ze in februari volgend jaar kunnen uittesten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner