“Daniel Ricciardo zit mentaal erg diep en heeft het moeilijk om dat te boven te komen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na de race in Portimao vertelde Daniel Ricciardo dat de desastreuze kwalificatie op zaterdag mentaal toch zijn sporen heeft nagelaten, dat staat te lezen op ‘Fox Sports.’

Daniel Ricciardo slaagde er zaterdag niet in om met zijn McLaren uit Q1 te geraken en een zestiende plaats op de startgrid was zijn deel voor de race op zondag. Zijn teamgenoot Lando Norris ging het daarentegen wel voor de wind want de jonge Brit wist zich op een zevende plaats te kwalificeren, ongeveer een seconde sneller dan Ricciardo.

De goedlachse Australiër wist wel nog op een negende plaats te finishen maar die sterke inhaalrace kon toch niet verdoezelen dat hij het mentaal best moeilijk had dat hij tijdens de kwalificatie zo ver van teamgenoot Norris zat. Ook het feit dat hij in Imola de baan moest ruimen voor zijn teamgenoot lag waarschijnlijk nog vers in het geheugen.

“Ik ben vanmorgen zeker nog gefrustreerd wakker geworden,” aldus Ricciardo na de race. “Het is moeilijk om daar overheen te komen. Natuurlijk geloof je in jezelf, als je weet waartoe je in staat bent en je kan het dan niet waarmaken ben je gebroken.”

“We krijgen elk jaar een twintigtal kansen, eigenlijk is dat niet veel. Als je het dan niet goed gedaan hebt duren zelfs zeven dagen lang om daar mee te leven.”

“De race was beter, althans beter dan gisteren. Het was dan ook moeilijk om het nog slechter te doen en alles wat ik wou doen tijdens de race is ook min of meer gelukt.”

Er kan vanuit gegaan worden dat Ricciardo gehoopt had dat de aanpassing bij zijn nieuwe team vlotter zou verlopen. Volgens Nico Rosberg zit de Australiër mentaal diep en heeft hij het momenteel moeilijk om dat te overwinnen.

“Daniel lacht wel maar geloof me, vanbinnen is dit een van de moeilijkste momenten die hij al in zijn loopbaan is tegengekomen,” aldus Rosberg. “We komen van Imola, waar hij het goede tempo niet vond en zijn team tegen hem zei: ‘Je bent te traag.’ Of met andere woorden: ‘Laat Lando voorbij.’ Dat is een heel moeilijk moment.”

“Dan komen we naar hier en is hij in de kwalificatie een seconde trager dan Norris, met als resultaat een zestiende plaats.” Rosberg voegde er nog aan toe dat het wellicht een kwestie van tijd is vooraleer een rijder van zijn kaliber er weer bovenop komt.

McLaren-teambaas Andreas Seidl maakt zich voorlopig nog geen zorgen en denkt dat de omstandigheden in Portugal het verschil tussen zijn twee rijders heeft uitvergroot.

“Ik denk dat het uiteindelijk kleine dingen zijn die waarschijnlijk overdreven worden in omstandigheden met weinig grip, zoals we die hier hebben en zoals we die ook in Imola hadden met de opdrogende baan”, zei hij tegenover motorsport.com.

“We hebben in de training op vrijdag gezien dat de exit in Q1 zeker niet het gat is dat hij op dit moment heeft met Lando.”

“Hij probeerde gewoon een goede ronde neer te zetten en het is niet makkelijk dat hier te doen met het verkeer, met de wind en met de omstandigheden met weinig grip.”

Ricciardo’s volgende kans om het begin van zijn carrière bij McLaren te herlanceren komt op zondag tijdens de Grand Prix van Spanje. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021