George Russell: “Ik voelde me tijdens de race een amateur”

Williams Racing
Williams Racing

Op zaterdag zagen we nog een dolblije George Russell nadat hij zich als elfde op de grid wist te kwalificeren, op zondag verliep de race echter heel wat minder goed voor de jonge Brit.

Russell startte van op de elfde plaats maar na de safety car-fase viel Russell steeds meer terug om uiteindelijk teleurgesteld als zestiende over de finish te rijden.

“”Het was ongelooflijk zwaar, waarschijnlijk één van mijn zwaarste race die ik heb gekend sinds 2019 toen onze wagen zo ver van de rest verwijderd was,” vertelde Russell tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het was tijdens de race gewoonweg een kwestie van overleven, ik probeerde de wagen gewoon op de baan te houden. Ik kon met niemand strijden, wat erg jammer was.”

Russell was niet alleen teleurgesteld door de vele posities die hij verloor maar ook door het enorme verschil met de andere rijders.

“Ik finishte 40 seconden achter de wagen voor mij en had bijna twee ronden achterstand op de winnaar. Dus ja, de Formule 1 kan soms tricky zijn.”

“In de wagen is het dan een echte uitdaging want je voelt je een amateur wanneer de wagen zich anders gedraagt dan wat jij wil, maar zo zit het beest nu eenmaal in elkaar momenteel.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021