Daniel Ricciardo: “Zonder aanrijding bij de start had ik voor de punten kunnen strijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste race van zijn comeback bij AlphaTauri finishte Daniel Ricciardo als dertiende. Zonder een aanrijding in de eerste bocht zouden punten volgens Ricciardo mogelijk zijn geweest.

Ricciardo werd tijdens de start aangereden door Guanyu Zhou. Een slecht begin van Ricciardo zijn race, die terugviel naar de laatste plaats, maar in tegenstelling tot beide Alpine-rijders wel verder kon racen. Van op de allerlaatste plaats slaagde Ricciardo er na een sterke race in om als dertiende te finishen, waarmee hij meteen ook teamgenoot Yuki Tsunoda wist te verslaan.

“Mochten we tijdens de start voorop hebben kunnen blijven en onze positie hebben kunnen handhaven dan denk ik dat we voor punten hadden kunnen strijden,” blikt Ricciardo terug op zijn race. “Ik zat vast achteraan een treintje met Sargeant en nog een andere rijder voor mij. Met de ‘vuile lucht’ en deze nieuwe generatie wagens is het zeker op dit circuit moeilijk inhalen.”

“Ze kwamen redelijk vroeg binnen om te pitten en van zodra ze dat deden voelde ik de grip terugkomen. Ik dacht bij mezelf ‘laat ons zien wat het geeft wanneer ik vrije baan heb’. Dat was beter.”

“Vervolgens kwamen we redelijk vroeg binnen en kwamen we opnieuw in verkeer terecht. Vervolgens moesten we proberen om terug op één of andere manier vrije baan te krijgen.”

“Eenmaal ik vrije baan had kon ik in het juiste ritme komen, ik was blij. Onze snelheid was niet zo slecht en onze strategie was goed. We hadden gewoon wat pech.”