David Coulthard: “Drive to survive maakt saaie F1-piloten interessanter”

Netflix - Drive To Survive
Netflix - Drive To Survive

Max Verstappen heeft in het verleden al laten horen dat hij geen fan is van het soms creatieve montagewerk van ‘Drive to survive,’ maar daar is David Coulthard het niet mee eens.

David Coulthard vindt dat door het knip- en plakwerk van ‘Drive to survive’ saaie rijders er soms interessanter uitkomen. Max Verstappen was van een andere mening en werkte vorig jaar niet mee aan de reeks  maar in de vijfde jaargang zal hij wel opnieuw van de partij zijn. 

“Ik zie wel een voortdurende interesse in dit soort enigszins niet gescripte maar bewerkte versies van de werkelijkheid, waar sommige coureurs over spraken,” vertelde Coulthard aan ‘PlanetF1’.

“Ze hadden het gevoel dat sommige gesprekken werden geplaatst op plaatsen waar ze niet helemaal gelukkig mee waren. Maar de realiteit is dat als het niet op die manier zou gebeuren, het lang niet zo interessant en leuk zou zijn.

“Ik denk niet dat iemand… tenzij je de geschiedenis probeert te herschrijven of iets doet dat als illegaal kan worden gezien, denk ik dat als het hen interessanter laat lijken dan ze zijn, want de meeste rijders zijn verdomd saai!”

“Om eerlijk te zijn, Netflix laat ze heel interessant lijken.”

“Het is niet zoals ‘The Crown’ of iets dergelijks waar je mee moet beginnen met seizoen één, om de reis echt te begrijpen. Ik denk dat de aard van de sport is dat je er op elk moment in kunt springen.”