Fernando Alonso zet de nieuwe Aston Martin-bolide meteen naar zijn hand

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De Adjunct Technisch Directeur van Aston Martin, Eric Blandin,  laat weten dat Fernando Alonso al meteen invloed heeft op het design van de bolide voor 2023.

Fernando Alonso zal vanaf 2023 te bewonderen zijn in een Aston Martin waar hij Sebastian Vettel aflost die van zijn pensioen zal gaan genieten. We zagen de Spanjaard al een keer in actie voor zijn nieuwe team tijdens de testdagen in Abu Dhabi aan het einde van vorig seizoen.

De Adjunct Technisch Directeur van Aston Martin, Eric Blandin, vertelt dat Alonso na die bewuste test onder de indruk was van de AMR22 en dat hij al meteen suggesties gaf voor het design van de bolide voor 2023.

“De feedback van Fernando is extreem precies,” aldus Blandin, die ook al met Alonso samenwerkte bij Ferrari. “Hij liet duidelijk weten wat hij van de auto verlangde en identificeerde meteen een aantal dingen die ik in het design van de AMR23 heb weten te integreren.” 

“Afgelopen seizoen reed Fernando in een bolide die anders, en competitiever, was dan de onze. Nadat hij met de AMR22 reed was hij heel vlug om de twee bolides te vergelijken en hij zei meteen: ‘Dit is duidelijk beter, dit is duidelijk slechter en daar moeten we ons op concentreren’.”

Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin, heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Na twee seizoenen knokken in de lagere regionen van het middenveld en de bouw van een nieuwe fabriek in Silverstone hopen ze bij het Britse team op een stap vooruit in 2023.

Blandin denkt alvast dat Alonso de geknipte man is om te helpen om die stap voorwaarts te zetten. “Fernando is een uitstekende rijder. Er zijn niet veel rijders van zijn kaliber op de grid, die kan je op een hand tellen.”

“Hij is zo gepassioneerd, zo gedreven,… extreem gedreven. Zelfs na alles wat hij bereikt heeft is er nog steeds die onstilbare honger om te winnen.”

“Fernando aantrekken was enorm voor het team. Hij gaat ons pushen en naar een hoger niveau helpen.”

“Hij zal Lance ook pushen. Ze zijn complementair aan elkaar en hij gaat het beste in hem naar boven brengen. We hebben een sterke lineup en het is aan ons om hen van een goede auto te voorzien.”

“We mogen dan wel een van de beste lineups hebben van de grid maar als we hen geen snelle auto kunnen geven telt dat niet. We moeten leveren!”