David Coulthard: “Sergio Perez werd overmoedig en ging daardoor in de fout”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard had Sergio Perez na zijn overwinning tijdens de GP van Saoedi-Arabië te veel zelfvertrouwen en werd hij daardoor overmoedig in Australië.

Het was inderdaad een wat ‘rommelig’ raceweekend voor Perez, die tijdens de laatste oefensessie op zaterdag meermaals naast de baan ging en vervolgens ook tijdens de kwalificatie in de fout ging. Perez stak die spin op een probleem met de wagen maar volgens David Coulthard was er meer aan de hand.

“Naast de baan tijdens de oefensessie, ook tijdens de kwalificatie en hij vergooit het tijdens de eerste ronde,” aldus Coulthard tegenover ‘Channel 4’. “Ik denk dat hij na zijn overwinning in Saoedi-Arabië overmoedig was.”

“Nu blijkt dat hij tijdens zijn eerste run twintig meter later heeft geremd dan zelfs Max Verstappen, dat is erg optimistisch richting de derde bocht en het bracht hem uiteindelijk richting de vangrails.”

Tijdens de race slaagde Perez erin om uit de problemen te blijven en na een inhaalrace als vijfde te finishen. Door het punt voor de snelste ronde kijkt Perez in de wk-tussenstand nu aan tegen een achterstand van 15 punten op Max Verstappen.