“Max Verstappen moet nu stoppen met de F1, echt waar!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Formule 1 wil het format van de sprintraces verder uitbouwen en dat is niet naar de zin van Max Verstappen. Verstappen dreigt met zijn pensioen en dat oogst onbegrip bij ex-wereldkampioen Damon Hill.

Dit seizoen mogen de fans zich verheugen op zes raceweekends met een sprintrace en als het van de F1 afhangt wordt dit format verder uitgebouwd met een eigen kwalificatiesessie terwijl een kwalificatie op vrijdag de grid van zondag zal bepalen.

Daar zit Max Verstappen echter niet op te wachten en hij vindt dat de race op zondag de kers op de taart van een raceweekend moet blijven. Hij vindt dat de sprintraces niet thuishoren in het DNA van de F1, hij is meer gewonnen voor het huidige format van een kwalificatie op zaterdag en een lange race op zondag. 

“Ik hoop dat ze niet te veel wijzigingen gaan doorvoeren aan de raceweekends want anders zal ik niet lang meer van de partij zijn,” liet Verstappen bij ‘Sky Sports’ optekenen.

Met die uitspraak had Damon Hill het moeilijk. Hij vroeg zich af of Verstappen het wel meende dat hij zou opstappen als het format van de sport zou veranderen.

” Het dreigement van Max om met pensioen te gaan is zeer ongebruikelijk. Het is nogal vreemd om te horen, is het niet? Ik bedoel, wat gaat hij doen?”

“Hij zou nu moeten stoppen, echt. Stop nu, hij heeft het gedaan!”

“Je noemde plezier, ik denk dat dat een heel belangrijk punt is. Heeft hij plezier, want ik denk soms dat hij geen plezier heeft. Ik denk dat je moet houden van wat je doet, anders is het een sleur.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print