De alarmklokken luiden bij Ferrari: “Updates worden vervroegd naar tweede race in Oostenrijk”

Na een dramatische performance tijdens het eerste raceweekend van het nieuwe F1-seizoen luiden de alarmklokken bij Ferrari. Het topmanagement moeit zich met de F1-afdeling en wil zo snel mogelijk vooruitgang zien.


Ondanks een podiumplaats voor Charles Leclerc luiden de alarmklokken bij Ferrari. De Monegask zijn podiumplaats kwam immers enigszins uit de lucht gevallen. Zonder technische problemen bij Max Verstappen, een tijdstraf voor Lewis Hamilton en heel wat andere incidenten zou Leclerc tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen immers niet eens in de buurt van het podium gekomen zijn.

Reeds in de aanloop naar de GP van Australië, en nadien ook de GP van Oostenrijk, had men bij Ferrari laten verstaan dat ze niet meteen om overwinningen zouden kunnen strijden. Maar een zevende en elfde plaats op de startgrid, ruim een seconde trager dan polesitter Valtteri Bottas, daar hadden ze ongetwijfeld bij Ferrari ook geen rekening mee gehouden.

“We weten dat we nog veel werk hebben,” aldus Ferrari CEO Louis Camilleri tegenover ‘Motorsportweek.com’. “Dit is zeker niet de positie waarin een team zoals Ferrari zich hoort te bevinden en we moeten dan ook onmiddellijk reageren.”

“Het is nu erg duidelijk dat het op alle vlakken beter moet. Reageren is de enige oplossing en het doet me goed om te zien dat Mattia en het team meteen gereageerd hebben. Ze stoppen nu enorm veel werk in de updates.”

De alarmklokken luiden dus en een eerder aangekondigd pakket met updates voor de GP van Hongarije, de derde race van het seizoen, zal nu vervroegd komend weekend al geïntroduceerd worden. Daar bovenop komen ook nog een andere updates, dit alles om de Ferrari SF1000 zo snel mogelijk competitief te maken.

“Het gaat niet alleen om het meebrengen van de updates van morgen, ook het gehele proces voor het ontwikkelen van nieuwe onderdelen wordt versneld,” aldus Camilleri.

“Dit is het antwoord van een team dat als één geheel samenwerkt. De armen worden uit de mouwen gestoken en we aanvaarden de problemen die er zijn zonder excuses te zoeken. We bevinden ons aan het begin van een nieuwe werkwijze die zich op de lange termijn richt. Als we problemen ervaren dan zullen die ons niet in de weg zitten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mattia en het team de huidige problemen zullen oplossen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner