Heeft Bottas doelbewust Hamilton opgehouden omwille van tijdstraf?

Heeft Valtteri Bottas aan het einde van de race Lewis Hamilton doelbewust opgehouden zodat hij door zijn tijdstraf een extra plaats verloor aan Lando Norris en zo dus ook kostbare punten?


Die vraag stellen sommigen zich na afloop van een incidentrijke GP van Oostenrijk waarbij Lewis Hamilton een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor zijn aanrijding met Alex Albon.

Tegen het slot van de race slaagde Lando Norris er plots in om binnen de vijf seconden van Lewis Hamilton te finishen. Daardoor verloor Hamilton niet alleen een plaats aan Charles Leclerc maar ook aan Lando Norris.

Hamilton verloor daardoor enkele extra kostbare punten tegenover Valtteri Bottas. Kwatongen beweren nu dat Bottas doelbewust aan het einde van de race vertraagde om Hamilton op te houden en een extra plaats te doen verliezen.

De zesvoudig F1-kampioen gelooft echter niet dat Bottas hem doelbewust zou ophouden om meer punten te winnen tegenover hem.

“Het is niet iets waarvan ik zou denken dat hij dat zou doen,” aldus Hamilton volgens ‘RaceFans’.

“Hij is een pure racer. Hij wil puur op eigen verdienste winnen.”

Bottas geeft zelf echter wel toe dat hij enigszins moest afremmen, al wou hij Hamilton zeker en vast niet doelbewust ophouden.

“Ik had het bericht gekregen dat hij een tijdstraf van vijf seconden had gekregen,” aldus Bottas. “Er was echter een dubbele gele vlag en dan moet je uiteraard vertragen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print