“De beslissing om Nyck de Vries te vervangen is genomen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher is het figuurlijk ‘de boeken toe’ voor Nyck de Vries bij AlphaTauri. De beslissing om de Nederlander te vervangen binnen het team is volgens hem genomen.

Officieel is er nog steeds geen sprake van het vervangen van Nyck de Vries door een andere rijder maar aan de commentaren van verschillende figuren binnen het management van Red Bull en AlphaTauri valt af te leiden dat de kans steeds groter wordt dat Nyck de Vries vroegtijdig aan de kant zal geschoven worden. Ralf Schumacher meent zelfs dat die beslissing al genomen is en dat ook al beslist is wie de vervanger van Nyck de Vries bij AlphaTauri zal worden.

“De beslissing is genomen, daar ben ik redelijk zeker van,” aldus Schumacher tegenover ‘Sky Germany’. “Het is spijtig voor hem dat hij waarschijnlijk zijn thuisrace in Zandvoort niet zal kunnen rijden. De Vries zal na de zomerpauze immers niet meer in de wagen zitten.”

Na de GP van België die op 30 juli plaatsvindt is er een zomerpauze van vier weken tot aan de GP van Nederland in Zandvoort. Het zou niet de eerste keer zijn dat Red Bull halverwege of zelfs nog vroeger tijdens het seizoen ingrijpt en haar rijdersbezetting of die van AlphaTauri aanpast.

Volgens de speculaties zouden Daniel Ricciardo en Red Bull-junior Liam Lawson mogelijke vervangers zijn. Ricciardo komt deze week in actie tijdens een ‘bandentest’ voor Pirelli maar Red Bull zou die test ook willen gebruiken om na te gaan hoe snel de Australiër nog is.