“De driedaagse F1-test in Bahrein wordt knettergek”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Het aantal testdagen ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen is dit jaar verder beperkt tot drie stuks en dat bezorgt de F1-teams een enorme uitdaging.

Normaal gesproken proberen de F1-teams tijdens de testdagen heel wat nieuwe onderdelen en afstellingen uit. De rijders proberen zich daar bovenop ook nog eens vertrouwd te maken met de nieuwe wagen.

De F1-teams hebben dit jaar het geluk dat de 2021-wagens grotendeels een doorontwikkeling van de wagens van vorig jaar zijn maar het blijft een enorme uitdaging om tijdens slechts drie testdagen zowel het team als de rijders zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe F1-seizoen.

“Het gaat enorm gek zijn”, aldus Jan Monchaux, de technsich directeur bij Alfa Romeo, volgens ‘Motorsport.com’.

“Drie testdagen is in vergelijking met de voorbije jaren enorm weinig. Heel wat onderdelen van vorig jaar zitten ook op de nieuwe wagen waardoor theoretisch de kans op een nare verrassing verkleind wordt.”

“Ik verwacht dat het drie hectische dagen op de baan zullen worden met al de teams die zoveel mogelijk kilometers zullen willen afleggen om er voor te zorgen dat je een goede betrouwbaarheid hebt. Tegelijkertijd wil je ook zo veel mogelijk performance nastreven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023