De dromen van Nico Rosberg

Nico Rosberg vindt uit alle ex-wereldkampioenen Michael Schumacher de perfecte teamgenoot. Ook zou hij een race in New York wel zien zitten of een race met krachtige elektrische wagens, zo staat er te lezen op de officiële website van de Formule 1.
“Indien ik van alle ex-wereldkampioenen een teamgenoot zou moeten kiezen kies ik voor Michael Schumacher maar ik zou het ook wel leuk vinden om met Mika Hakkinen in hetzelfde team te zitten. Hij was een groot talent en het zou leuk zijn om tegen hem eens te kunnen racen.”

“Indien ik zelf een plaats zou mogen kiezen om te racen? New York zou een geweldige stad zijn. De start op Fifth Avenue en de paddocks in Central Park. Indien ik zelf een circuit zou moeten kiezen dan kies ik het circuit van Kyalami.”

Er doen allerlei verhalen de ronde over de toekomst van de koninginneklasse van de autosport. Wat is Nico Rosberg zijn toekomstvisie hierover? En indien er één circuit zou zijn waar hij de rest van zijn leven op mocht racen, welke zou dat dan zijn?

“Ik zou graag Formule 1 zien met krachtige elektrische wagens en indien ik de rest van mijn leven op één circuit zou mogen racen zou ik het circuit van Maleisië kiezen, al weet ik wel dat het klimaat daar geen lachertje is.”

Uiteindelijk praatte Nico Rosberg ook nog over het verleden van de Formule 1 en de mythische duels tussen de vroegere smaakmakers van de autosport.

“Ik zou graag nog eens een duel zien tussen Fangio en Jim Clark, dat zou geweldig zijn. Uit de reglementen van het verleden zou ik het leuk vinden indien we terug grotere banden en minder downforce hadden. Nu moet je zeer goed op de banden letten tijdens het racen.”

De complimenten aan het adres van Michael Schumacher zullen bij Mercedes alvast niet in dovemansoren vallen….

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print