“Is de kwalificatie nog wel belangrijk?”

Die vraag stelt Christian Horner zich na het huzarenstukje dat Mark Webber deed tijdens de GP van China.
Mark Webber lag er al na Q1 uit en moest van op de achttiende plaats vertrekken. De Australiër reed een erg sterke wedstrijd en eindigde uiteindelijk als derde op het podium. Een opmerkelijke prestatie, zeker als je weet dat Mark Webber niet beschikte over KERS.

Volgens Christian Horner toont de prestatie van Webber aan dat de kwalificatie niet zo belangrijk meer is als de voorbije jaren. Een goede racestrategie en wat technologische snufjes zorgen ervoor dat je niet meer absoluut die pole moet veroveren om vervolgens voorop te blijven met je pitstopstrategie.

“Je vraagt je erdoor af wat de waarde nog is van de kwalificatie,” zei Horner tegenover de Sunday Times. “Nu de wagens terug kunnen inhalen en nu er zo’n groot verschil is tussen de gebruikte en de nieuwe banden, zullen we voor iedere race moeten bestuderen hoe belangrijk het is dat je op de pole staat. Onze mensen die de strategie bedenken zullen bestuderen hoe we ons weekend moeten indelen.”

Christian Horner geeft dus toe dat ze de strategie zullen bijsturen naargelang de race en het circuit waarop gereden zal worden. Het is niet meer absoluut noodzakelijk om op zaterdag de pole te veroveren om vervolgens op zondag de beste kansen te hebben op de overwinning.

“Naargelang de karakteristieken van het circuit wil je misschien wat terrein prijsgeven om over versere banden te beschikken tijdens de sleutelmomenten van de race. Dat kan gerust ten koste gaan van de kwalificatie.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview3105.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print