"De druk op Massa en Hamilton is uitermate groot"

Voormalig wereldkampioen Fernando Alonso denkt dat de angst voor het maken van een fout bij zowel Lewis Hamilton als Felipe Massa op dit ogenblik veel hoger ligt dan doorheen de rest van het seizoen. De Spaanse Renault-rijder spreekt uit ervaring en weet zeker dat het behalen van de titel nu belangrijker is en dat de concentratie maximaal is.

"Ze voelen allebei de druk op dit ogenblik en ze willen zeker voorkomen dat ze fouten maken. Op dit ogenblik denken ze allebei in de eerste plaats aan zichzelf en dan aan de uithouding van de wagen in tweede plaats. Door al dat denken komt de druk hoger te liggen. Het is een verlossing wanneer de vlag valt aan het einde van de race in Brazilië. Massa was duidelijk de winnaar tijdens de race in Hongarije maar opeens begaf zijn motor het op het einde van de race. Dat kan ook bij Lewis nog gebeuren", zegt de Renault-rijder.

Fernando Alonso heeft de ervaring en weet best wel waarover hij spreekt. Men mag immers niet vergeten dat hij destijds twee keer op rij de titel wist te veroveren.