“De F1-comeback van Nico Hulkenberg maakt iets pijnlijk duidelijk”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Mark Webber maakt de terugkeer van Nico Hulkenberg naar de startgrid van de Formule 1 pijnlijk duidelijk dat de pool met jong racetalent aan het opdrogen is.

In 2021 kwam het Haas F1 team met twee rookies aan de start. Het werd destijds als gewaagd, als gedurfd omschreven. Twee jaar later komen er twee erg ervaren ‘rotten’ aan de start voor het Haas F1 team. Ook Mark Webber reageert verbaasd op de keuze voor Hulkenberg, al begrijpt hij het tegelijkertijd ook wel.

“Ik ben eerlijk gezegd wat verrast,” antwoordt Webber tegenover het Britse ‘Channel 4’ wanneer hem gevraagd wordt naar zijn mening over de bevestiging van Hulkenberg bij het Haas F1 team.

“Ik vind het slecht voor de pool met talent die zich momenteel onder de Formule 1 in de opstapklassen bevindt. Ik denk dat er niet voldoende jongens zijn die de ladder kunnen opklimmen om Mick te vervangen.”

Volgens Webber kiest Haas F1-teambaas Guenther Steiner nu voor een ervaren rijder waarvan hij verwacht dat die in tegenstelling tot rookies geen fouten zal maken.

“We weten dat Guenther Steiner niet meer van rookies moet weten. Hij wil de andere kant, hij wil de veteranen uit de sport.”

“Nico kan niet met de wagen crashen, hij gaat een perfect jaar rijden,” grapt Webber.