Ross Brawn bevestigt F1-afscheid maar wordt gelinkt aan terugkeer naar Ferrari

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een column op de officiële F1-website heeft Ross Brawn zijn afscheid van de Formule 1 bevestigd. Brawn lijkt meteen ook de geruchten over een mogelijke overstap naar Ferrari de kop in te drukken.

“Ik heb gehouden van alles wat ik de voorbije jaren gedaan heb,” blikt Ross Brawn terug een column op de officiële F1-website. “Ik wou geen deel meer uitmaken van een team, ik besloot dat ik voldoende voor een team had gewerkt! Wat ik nu bij de F1 heb gedaan was het enige dat me nog aantrekkelijk leek.”

“Ik heb het geluk gekend dat Liberty mij deze kans gaf en ik deed het uit liefde voor de sport.”

“Nu is het juiste moment aangebroken om met pensioen te gaan. Het grootste deel van het werk is gedaan, nu draait het rond consolideren.”

“Er komt inderdaad een nieuwe wagen in 2026 maar dat is nog vier jaar verwijderd. Voor mij is dat erg ver verwijderd en het is beter dat de volgende groep mensen deze taak op zich neemt. Ik geloof dat ik de F1 op een goed moment en in een goede toestand achterlaat.”

“Ik heb bijna van iedere minuut tijdens mijn 46-jarige carrière genoten en ik heb het geluk gekend om met veel geweldige teams, geweldige rijders en geweldige mensen te hebben mogen samenwerken.”

“Ik zou niets veranderd hebben. Er is echter één zekerheid en dat is dat ik dit zonder de steun van mijn vrouw en familie nooit zou hebben gekund en ik zou het ook niet willen doen hebben.”

“Ik ga nu van op mijn zetel naar de Formule 1 kijken, juichen en vloeken zoals de F1-fans. Ik ben blij dat de sport zich in een geweldige toestand bevindt en een fantastische toekomst heeft. Op naar nog heel wat geweldige races!”

De voorbije dagen werd Ross Brawn steeds meer gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari, waar hij Mattia Binotto zou vervangen. Met de aankondiging van zijn afscheid, en vooral zijn specifieke woordkeuze, lijkt Brawn meteen ook de geruchten over een eventuele terugkeer naar Ferrari de kop in te drukken.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print