Max Verstappen geeft F1-demo tijdens ‘Honda Racing Thanks Day 2022’ en krijgt een mooi cadeau

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Zondag was Max Verstappen samen met teamgenoot Sergio Perez en AlphaTauri-rijders Pierre Gasly en Yuki Tsunoda te gast op de ‘Honda Racing Thanks Day 2022’. Naast de F1-piloten waren er ook veel andere rijders uit de motorsport aanwezig, waaronder ook MotoGP-rijder Marc Márquez.

“Het is een geweldige dag en ik ben blij hier te mogen zijn. Het is geweldig om hier vandaag zoveel fans te zien om deze dag samen met ons coureurs te vieren. Ik wil Honda enorm bedanken voor het organiseren van deze dag,” vertelde Verstappen volgens zijn officiële website.

Ook zaterdag was Max Verstappen al aanwezig, toen reed hij op het circuit van Motegi in de Honda NSX-GT.
“Ik heb een paar keer op de simulator op Motegi gereden, maar zaterdag voor het eerst in het echt. Het is een mooie baan. Ik heb de MotoGP hier zien rijden, maar gisteren kon ik zelf rondgaan in de Honda Super GT-auto, dat was een geweldige ervaring. Het is een erg gave auto, die zeer goede remmen heeft. Het vermogen ten opzichte van het gewicht, die verhouding, is geweldig. Dat bracht een grote glimlach op m’n gezicht tijdens het rijden.”

Verstappen verzekerde zich dit jaar uitgerekend in Japan van zijn tweede wereldtitel, met Honda nog steeds als ‘motorpartner’ maakte dat het extra speciaal.

“Dat was als een droom die uitkwam, voor het hele team. We wilden de titel heel graag in Suzuka winnen, dus dat was een kers op de taart. Toen het werkelijkheid was, was iedereen ontzettend blij en erg trots.”

Max Verstappen gaf op het circuit van Motegi ook nog een demo in de Red Bull Racing RB16B in witte Arigato-livery. Verstappen kreeg tot slot ook nog een mooi cadeau van Honda: een Honda NSX Type S.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print