“De F1-fans moeten beter behandeld worden”

De Formule 1 verdient zijn geld dankzij het groot aantal fans dat de sport volgt, maar volgens onze landgenoot Jacky Ickx heeft de sport vele te weinig respect voor haar fans.
image

In een interview met motorsport-total laat Ickx weten dat daarin ook de verklaring ligt voor de teruglopende toeschouweraantallen. Tijdens bijna alle races komen er heel wat minder toeschouwers opdagen dan de voorbije jaren.

“Indien men in de motorsport meer succes wil boeken, dan moet men de fans beter behandelen,” zegt Jacky Ickx tegenover motorsport-total. “De fans worden te weinig aangesproken en er wordt te weinig naar hun mening gevraagd. Steeds luidt de vraag: Waar gaat de Formule 1 naartoe als sport? Maar de fans, wat uiteindelijk toch de klanten zijn, daarvan wordt de mening niet gevraagd. Daar bekommert zich niemand om”.

Neem bijvoorbeeld de GP van Spanje, tickets die vorig seizoen zo’n 85 euro kostten, daarvoor moest dit jaar opeens zo’n 125 euro neergeteld worden. Een absurde verhoging van de prijzen en dan is het niet verwonderlijk dat veel fans afhaken. Volgens Ickx draait alles dan ook steeds om het geld, terwijl de fans centraal zouden moeten staan.

“De fans, die veel geld neertellen voor een ticket, die moeten veel meer respect krijgen. Ze moeten met meer waardigheid behandelt worden en actiever betrokken worden bij de sport,” besluit Ickx.

Wel Jacky, we kunnen jou alleen maar gelijk geven. Hopelijk komt de boodschap ook aan en valt ze niet in dovemansoren …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print