“De F1 is zondag in Azerbeidzjan aan een drama ontsnapt”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Volgens Sebastian Vettel is de Formule 1 tijdens de GP van Azerbeidzjan aan een mogelijk drama ontsnapt. Lance Stroll en Max Verstappen kregen op het lange rechte stuk een klapband en crashten in de muur. Volgens Vettel had het veel erger kunnen aflopen indien dit vlak voor de ingang van de pitlane was gebeurd.

“Ik denk dat ze allebei, Lance en Max, ongelooflijk veel geluk gehad hebben,” vertelde Vettel tegenover ‘Channel 4’. “Indien het was gebeurd voor de ingang van de pitlane dan hadden we iets helemaal anders gezien.”

“Ik denk dat we echt geluk gehad hebben, maar zo’n dingen zouden niet mogen gebeuren.”

Voorafgaand aan het raceweekend had ook Nico Rosberg al gezegd dat hij vindt dat je in Azerbeidzjan één van de meest angstaanjagende plaatsen op de F1-kalender hebt. Velen denken dan vaak aan de smalle passage aan het ’torentje’ maar Rosberg heeft het dan over de ingang van de pitlane.

Op het lange rechte stuk worden snelheden tot zo’n 350 km/u gehaald en je passeert rakelings langs de muur van de pitlane. Rosberg liet voor het raceweekend al verstaan dat hij hoopte dat daar nooit iets fout zou gaan.

“Er staat gewoon een muur waar je recht naartoe lijkt te rijden,” aldus Rosberg. “Als er daar iets stuk gaat dan ben je eraan, dan ben je er niet meer. Het is één van de meest angstaanjagende plaatsen waar ik ooit in een F1-bolide heb gereden. Het voelt gewoon ongelooflijk fout aan.”

Gelukkig voor Lance Stroll en Max Verstappen vonden de crashes op het eerste deel van het rechte stuk plaats, al was Verstappen niet veel meer verwijderd van de ingang van de pitlane toen hij zijn klapband kreeg.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print