Max Verstappen: “In Lewis Hamilton zijn F1-bolide zou ik twee tienden sneller zijn”

Max Verstappen profielfoto
Red Bull Racing

Max Verstappen denkt dat als hij in de auto van Hamilton zou rijden dat hij twee tienden sneller zou zijn dan de zevenvoudig wereldkampioen. Het mag duidelijk zijn, de titelstrijd wordt ook naast de baan gevoerd. 

Na de GP van Azerbeidzjan staat Max Verstappen nog steeds aan de leiding in het kampioenschap. Even zag het er echter slecht uit voor Verstappen. Op weg naar een bijna zekere overwinning kreeg hij immers een klapband en leek Hamilton met een tweede plaats in de race de leiding over te gaan nemen.

Bij de herstart van de race miste Hamilton echter zijn rempunt volledig toen hij Sergio Perez aanviel richting de eerste bocht. Weg tweede plaats, weg kostbare punten. Hamilton en Verstappen verlieten Bakoe zonder punten en dus heeft de Nederlander nog steeds vier punten voorsprong op zijn rivaal.

Tijdens de voorbije twee races, toevallig of niet op een stratencircuit, was Mercedes helemaal uit vorm en Lewis Hamilton liet ook verstaan dat Red Bull op dit moment de snellere auto heeft. Max Verstappen wil echter niet gezegd hebben dat zijn goede prestaties enkel aan zijn auto liggen.

“Ik zou zeggen dat als ik hem was en ik zou in zijn auto rijden, dat ik twee tienden sneller zou zijn. Maar het maakt me niet echt uit wat hij zegt,” aldus Verstappen.

Verstappen twijfelt ook aan de uitleg van Hamilton die zijn fout wijt aan de “magic brake button” die aan stond zonder dat hij het wist. Daarom was de rembalans helemaal niet wat hij verwachtte. 

  “Iedereen probeert zijn best te doen, toch?”, reageerde Verstappen. “Ik ga niet zeggen dat hij fouten maakt omdat hij druk voelt.”

“Iedereen probeert er het maximale uit te halen, dus ik ook. Lewis moet dit jaar niet alleen de strijd aangaan met zijn teamgenoot, maar ook met een ander team.

“Dat voegt een extra dimensie toe en ik denk dat dat alleen maar goed is voor de sport.”