“De F1 moet gevaarlijk zijn”

Volgens Sebastian Vettel moet de Formule 1 een element van gevaar blijven bevatten.

De Formule 1 wordt steeds veiliger maar de F1-race in Baku heeft de discussie over de veiligheid in de Formule 1 opnieuw aangewakkerd.

Volgens sommige rijders was het circuit te gevaarlijk, vooral omwille van de extreem hoge snelheden die er op sommige stukken van het circuit gehaald werden. Tegelijkertijd waren de uitloopstroken ondanks de hoge snelheden op sommige plaatsen erg kort. Volgens Sebastian Vettel moet gevaar en risico echter deel blijven uitmaken van de Formule 1.

“Het is een moeilijke balans die je moet zien te vinden. Op het eerste zicht klinkt het misschien verkeerd maar op een bepaalde manier moet de Formule 1 gevaarlijk blijven, dat is immers wat de mensen aantrekt,” zei Vettel tijdens de “FIA Sport Conferentie’. “Indien je dat element verliest dan ervaren de mensen de sport niet meer als iets dat buiten hun bereik ligt en wordt de Formule 1 minder opwindend.”

“Het moet op de juiste manier gedaan worden en wat ze proberen te doen is zeer moeilijk. Het reglement van volgend jaar zal voor de rijders een stap vooruit zijn. Hoe sneller we gaan des te liever we het hebben. We gaan geen stap achteruit maar een stap vooruit.”

Volgens Vettel moet er dan ook in de sport een goede balans gevonden worden tussen meer veiligheid en meer opwinding.

“Dat de wagens veel veiliger zijn geworden is goed voor ons. Jaren geleden kenden heel wat rijders niet zoveel geluk als ons. De wagens waren toen niet zo veilig als dat ze nu zijn. Ik denk dat je het juiste compromis moet zien te vinden.”

“Passie, snelheid, gevaar, geluid, het zijn allemaal ingrediënten die zeer belangrijk zijn. Tegelijkertijd willen we de sport echter veiliger maken. We kunnen onze ogen niet sluiten wanneer er slechte dingen gebeuren. Ik denk dat we moeten reageren. Dat hebben we de voorbije jaren gedaan en doen we nog steeds,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print