“Toestand van de Formule 1 is verbeterd”

De voorbije jaren was er meermaals serieuze kritiek over de toestand waarin de Formule 1 verkeerde. Volgens FIA-president Jean Todt zijn heel wat pijnpunten ondertussen weggewerkt en verkeert de sport in “goede doen”.

Kritiek op de reglementswijzigingen, kritiek op het geluid, kritiek op de motoren, kritiek op de dominantie van Mercedes, … We kunnen bezig blijven. Volgens Jean Todt zal er altijd wel kritiek zijn maar verkeert de sport ondertussen in een veel betere toestand dan de voorbije jaren.

“Ik vind dat de Formule 1 dit seizoen in goede doen is. Dat is te danken aan het feit dat de sport niet langer volledig door één team wordt gedomineerd, zoals dat de voorbije jaren het geval was, ” zei Jean Todt tijdens de ‘Fia Sport Conferentie’ in Turijn. “Uiteraard is Mercedes nog steeds erg sterk maar Ferrari heeft heel wat progressie geboekt. Ook Red Bull vecht terug en Force India heeft ook al getoond dat ze goed zijn, met Sergio Perez die dit seizoen al twee keer op het podium finishte.”

“Het is positief dat de sport minder voorspelbaar is. We mogen echter niet vergeten dat er in de geschiedenis van de Formule 1 vaak periodes zijn geweest waarin er één team een groot voordeel had tegenover de concurrentie,” besluit Todt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}