“Ik verwacht dat Sainz bij Toro Rosso blijft, Kvyat hopelijk ook”

Franz Tost verwacht dat Carlos Sainz, de voormalige teamgenoot van Max Verstappen, ook volgend seizoen nog voor Toro Rosso zal rijden. Tegelijkertijd hoopt de teambaas van Toro Rosso dat ook Kvyat volgend jaar nog voor de Italiaanse renstal zal rijden.

Slechts enkele races ver in het seizoen kondigde Red Bull aan dat Max Verstappen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull zou maken. Tegelijkertijd maakt Daniil Kvyat de omgekeerde overstap. De Rus keerde terug naar Toro Rosso, de renstal waar hij zijn F1-carrière begon.

Goed nieuws dus voor Verstappen maar tegelijkertijd ook iets minder goed nieuws voor Sainz. Algemeen werd immers verwacht dat pas eind 2016 een beslissing zou vallen over wie er eventueel naar Red Bull zou mogen gaan. Met Daniel Ricciardo en Max Verstappen lijkt het rijdersduo bij Red Bull ook voor volgend jaar reeds vast te liggen, waardoor Sainz waarschijnlijk ook volgend jaar nog bij Toro Rosso zal rijden. Teambaas Franz Tost verwacht op korte termijn een contractverlenging van de Spanjaard te kunnen aankondigen.

“Ik spreek altijd over een programma met contracten voor onze rijders van drie jaar,” zei Tost tijdens de ‘FIA Sport Conferentie’. “Ik zie op dat vlak geen problemen want het hangt af van wat er gebeurt bij Red Bull Racing. Red Bull Racing zit met Daniel Ricciardo en Max Verstappen voor volgend jaar reeds vol.”

“Ik hoop persoonlijk dat Carlos Sainz bij Toro Rosso zal blijven. Ik denk dat we dit binnenkort kunnen bevestigen. Het biedt Carlos een goede mogelijkheid om zijn talent te tonen en ik hoop dat onze wagen volgend jaar zeer competitief is, dat hij geen nadelen ondervindt tegenover andere teams.”

Wat Kvyat betreft is Franz Tost veel minder zeker van een verlengd verblijf van de Rus.

“We zullen zien. Het rijdersduo voor volgend jaar bij Toro Rosso is nog niet volledig beslist. Ik verwacht dat Carlos bij ons blijft. Ik hoop dat ook Daniil Kvyat bij ons zal blijven want hij is echt een goede rijder maar hij moet zich comfortabel voelen. We zullen zien wat de toekomst brengt,” besluit de teambaas van Toro Rosso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print