“Volgende maand een oplossing voor de toekomst van Monza”

De voorzitter van de Automobile Club d’Italia heeft uitgesloten dat er een GP van Italië zal plaatsvinden in Imola in plaats van in Monza. Tegelijkertijd heeft hij er alle vertrouwen in dat er tegen volgende maand een oplossing is voor Monza.

Al maandenlang wordt er gespeculeerd over de toekomst van Monza op de F1-kalender. Al maandenlang ook wordt er gepraat en onderhandeld over een contract. Tot op vandaag is er nog steeds niets getekend, al hebben ze er bij de Automobile Club d’Italia veel vertrouwen in dat er tegen volgend maand een oplossing wordt uitgewerkt.

“Het zal Monza zijn want in de Italiaanse wet staat dat de grand prix in Monza moet plaatsvinden en niet in Imola,” aldus Angelo Sticchi Damiani, de voorzitter van de Automobile Club d’Italia (ACI), tegenover ESPN.

Bij de Automobile Club d’Italia zijn ze een voorstander van een F1-race op Monza. De ACI is vanaf volgend jaar betrokken bij de organisatie van de GP van Italië.

“De Automobile Club d’Italia is direct betrokken bij de organisatie vanaf volgend jaar en dat voor een Italiaanse GP die op Monza doorgaat, niet in Imola.”

“Ik hoop tegen volgende maand een oplossing te hebben voor de toekomst van Monza. Het is een erg gecompliceerd dossier maar we hebben er al serieus aan gewerkt en we hebben er alle vertrouwen in dat we dicht bij een oplossing staan,” besluit Angelo Sticchi Damiani.

Onlangs raakte bekend dat Heineken titelsponsor van de GP van Italië wordt. F1-baas Bernie Ecclestone liet toen verstaan dat Heineken mogelijk de redding van Monza kon betekenen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}