“De F1-stewards zijn bang voor een foute beslissing en daardoor nemen ze steeds de meest voorzichtige beslissing”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard zijn de stewards in de Formule 1 bang om een verkeerde beslissing te nemen, iets wat volgens Coulthard de oorzaak is van de drie rode vlaggen tijdens de GP van Australië.

Drie rode vlaggen tijdens dezelfde F1-race, het zal nog niet vaak zijn voorgevallen en het leidde ook bij heel wat rijders tot frustraties en ongeloof. Verschillende rijders uitten zowel tijdens als na de race hun beklag over de verschillende rode vlag-situaties die volgens hen niet nodig waren of anders opgelost konden worden.

David Coulthard is van mening dat de stewards en wedstrijdleiding bang zijn om foute beslissingen te nemen waardoor ze telkens kiezen voor de meest ‘veilige’ keuze als ze een beslissing moeten nemen. Net daardoor waren er tijdens de Australische GP drie rode vlaggen terwijl ook een safety car-fase soms de oplossing had kunnen zijn.

“Oké, hij raakte de muur en had een probleem met een band, er lagen een beetje brokstukken op de baan maar ik zie daarin geen noodzaak voor een rode vlag,” aldus Coulthard tegenover ‘Channel 4’ over het moment waarop Kevin Magnussen tegen de muur reed. “En dat is verwarrend voor mij.”

“Het is een moeilijke job, dat is zo, de scheidsrechter gaat zich altijd in een moeilijke situatie bevinden en in dit geval zijn dat de stewards en de racedirecteur.”

“Het lijkt alsof ze zo nerveus zijn om een foute beslissing te nemen, dat ze gewoon iedere keer de meest voorzichtige beslissing nemen.”

“Gewoon een safety car de baan op sturen zou volgens mij de juiste beslissing zijn geweest en de situatie opgelost hebben.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print