“De fans hebben geluk dat ze getuige mogen zijn van het succes van Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel vindt dat het verkeerd is om de records van Max Verstappen te minimaliseren en dat de fans blij moeten zijn dat ze getuige kunnen zijn van de successen van de Nederlander.

In Monza won Max Verstappen zijn tiende race op rij en daarmee verbrak hij het record dat voordien op naam van Sebastian Vettel stond. Mercedes-teambaas Toto Wolff vond het nodig om dat record te minimaliseren door te stellen dat zoiets enkel goed is voor Wikipedia maar later kwam hij op die woorden terug.

In Suzuka sprak Sebastian Vettel met de pers en stelde hij dat de mensen er niet van houden als een rijder de sport domineert maar hij vindt net dat de fans dankbaar moeten zijn dat ze getuige zijn van de successen van een rijder zoals Max Verstappen.

“Momenteel is het Max, er was Lewis, er was ik zelf, er was Mika Hakkinen voor een tijdje, er was Michael Schumacher voor een langere periode,” aldus Vettel.

“Ik denk dus dat het deel uitmaakt van de sport, maar eigenlijk zou je blij moeten zijn dat je getuige mag zijn als er geschiedenis wordt geschreven. En wat Max dit jaar gepresteerd heeft is ongelooflijk.”

De Heppenheimer liet weten dat hij er niets op tegen zou gehad hebben om nog als rijder in de Formule 1 te zijn maar geruchten doen de ronde dat hij weleens in een andere rol zou kunnen terugkeren naar de sport. Ook de Formule 1 wil zich als milieuvriendelijk profileren en Vettel zou de geknipte persoon zijn om die rol op zich te nemen.

“Ik praat met Stefano Domenicali maar we zullen zien,” zei de Duitser. “Uiteraard wil ik gewoon een impuls geven aan het onderwerp omdat het belangrijk voor me is. Ik vind dat het voor ons allemaal belangrijk moet zijn, omdat het ons allemaal aangaat. We zullen zien wat er daarna gebeurt.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023