GP van Japan: tweede oefensessie: Max Verstappen opnieuw de snelste, Ferrari kruipt dichterbij

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als tijdens de eerste oefensessie heeft Max Verstappen ook tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden. Zijn voorsprong was weliswaar kleiner dan tijdens de eerste oefensessie, Charles Leclerc volgde in de Ferrari immers op zo’n drie tienden.

Na de snelste tijd van Max Verstappen tijdens de eerste oefensessie leek Red Bull opnieuw te doen wat het al bijna heel het seizoen deed: domineren. Het was uitkijken of de concurrentie dichterbij zou kunnen komen maar de Japanners, die keken uiteraard vooral naar hun ‘local hero’: Yuki Tsunoda.

Tijdens haar thuisrace in Monza presteerde Ferrari sterk en vorige week in Singapore slaagde het er zelfs om te winnen. Zou Ferrari ook in Suzuka sterk kunnen presteren? Halverwege de oefensessie zag het er alvast goed uit.

Max Verstappen verhoogde echter eveneens het tempo en reed zich naar de snelste tijd. Op het bochtige gedeelte van het circuit was Verstappen duidelijker sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari maar die laatste was dan weer sneller op de rechte stukken.

Helemaal aan het einde van de sessie kregen we nog een rode vlag nadat Pierre Gasly in de Degner 2-bocht crashte. De sessie werd niet meer herstart en de mecaniciens van Alpine wacht heel wat werk.

Uiteindelijk was het ook Max Verstappen die de snelste was met zo’n drie tienden voorsprong op Charles Leclerc in de Ferrari. Ferrari lijkt opnieuw sterk te presteren maar toch een voorsprong voor Verstappen. Bij Red Bull kunnen ze na de ontgoochelende prestatie in Singapore opgelucht zijn, ze staan er opnieuw.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023