McLaren zorgt voor verrassing: 29-jarige Ryo Hirakawa bevestigd als reserverijder

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In de aanloop naar de eerste oefensessie voor de GP van Japan heeft McLaren voor een verrassing gezorgd door de 29-jarige Japanner Ryo Hirakawa te bevestigen als reserverijder.

De bevestiging van Hirakawa komt voor de buitenwereld als een verrassing omdat de 29-jarige Japanner nooit in beeld leek voor een rol binnen het McLaren F1 team. Uiteraard komt de GP van Japan wel als een ideaal moment voor de aankondiging.

Nadat Alex Palou plots de banden verbrak met McLaren moest McLaren op zoek naar een bijkomende reserverijder omdat Pato O’Ward niet steeds aanwezig kan zijn. Met Ryo Hirakawa heeft McLaren nu een rijder gevonden met heel war racervaring en een superlicentie die geldig is voor de Formule 1.

Hirakawa heeft ervaring in de Japanse Super Formula en won in 2022 samen met Toyota de wereldtitel in het WEC. In datzelfde jaar won de Japanner ook de 24u van Le Mans. Naast zijn rol als reserverijder bij McLaren in 2024 zal Hirakawa ook volgend jaar voor Toyota deelnemen aan het WEC.

“Ik ben blij dat ik het McLaren F1 team vervoeg als reserverijder,” aldus Hirakawa in een reactie op de aankondiging van het nieuws. “Het is een uitdagend vooruitzicht om zo’n team te vervoegen en ik ben Zak en Andrea dankbaar voor deze kans die ik krijg.”

“Ik heb het team al ontmoet en heb ervaring opgedaan in de simulator waardoor ik al eens kon rijden. Ik ben nu volledig voorbereid en gefocust op de rest van 2023.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023