Stoffel Vandoorne wordt WEC-piloot bij Peugeot en wil 24u van Le Mans winnen: “Dit is voor veel piloten een droom”

Peugeot Sport
Peugeot Sport

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is door Peugeot bevestigd dat officieel racepiloot bij Team Peugeot TotalEnergies dat zal deelnemen aan het World Endurance Championship. Vandoorne zal samen met Peugeot ook proberen om de 24u van Le Mans te winnen.

Stoffel Vandoorne nam in het verleden al deel aan verschillende endurance-races en kan die ervaring nu dus gaan gebruiken om in de Peugeot 9X8 deel te nemen aan het WEC. Het ultieme doel is uiteraard het kampioenschap winnen maar vooral ook om te proberen de 24u van Le Mans te winnen. Vandoorne is uiteraard erg blij met deze nieuwe uitdaging.

“Ik ben erg blij om bij het team te komen als officiële piloot voor het seizoen 2024. Ik heb het FIA WEC altijd gewaardeerd en ik ben er bekend mee omdat ik er in 2019 en 2021 heb geracet,” aldus Vandoorne. “Mijn doel was duidelijk om terug te komen naar dit kampioenschap en nog meer nu met de Hypercar-klasse met zoveel fabrikanten. De kans krijgen om te strijden voor de overwinning en tijdens de 24 uur van Le Mans is fantastisch en ik denk dat het voor veel piloten een droom is.”

“Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en ik ben heel enthousiast om de Peugeot-kleuren te verdedigen.” 

Na twee moeilijke en teleurstellende seizoenen in de Formule 1 bij McLaren nam Stoffel Vandoorne deel aan verschillende endurance-races en de Formule E waarin zich vorig jaar tot kampioen wist te kronen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023