GP van Japan: eerste oefensessie: Max Verstappen zet orde op zaken met snelste tijd

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan heeft Max Verstappen de snelste tijd gereden. In de Red Bull F1-bolide was Verstappen meer dan een halve seconde sneller dan de concurrentie en daarmee lijkt hij orde op zaken te stellen na het tegenvallend raceweekend in Singapore.

Nadat er in Singapore een einde kwam aan de zegereeks van Red Bull en Max Verstappen is het uitkijken of de vormdip van Red Bull eenmalig was. Kan Red Bull in Japan terugslaan of heeft de concurrentie daadwerkelijk plots de kloof gedicht en ondervinden ze bij Red Bull de gevolgen van het aanscherpen van de controles op flexibele vleugels?

Met Yuki Tsunoda hadden de Japanse fans alvast een thuisrijder om voor te supporteren. Aan steun van de Japanse fans ontbreekt het de F1-rijders sowieso nooit, de Japanners staan bekend voor hun vurige aanmoedigingen en gekke outfits.

Tijdens de eerste oefensessie op het circuit van Suzuka waren er zo goed als geen incidenten. Aan het einde van de sessie begon het zeer licht te regenen maar de rijders konden gewoon op droogweerbanden de sessie afwerken.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed en daarmee orde op zaken leek te zetten. In de Red Bull was hij immers zo’n zes tienden sneller dan Carlos Sainz in de Ferrari die een week geleden de GP van Singapore wist te winnen. Red Bull en Max Verstappen opnieuw dominant? Het ziet er alvast zo naar uit …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023