“De flexi-wings gaan in Azerbeidzjan geen ‘game-changer’ zijn”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Volgens Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur moet het belang van de zogenaamde ‘flexi-wings’ niet overdreven worden. Volgens Mercedes en McLaren kunnen ze op het stratencircuit van Baku tot enkele tienden opleveren maar volgens Vasseur wordt het belang van de flexi-wings overdreven.

“We moeten eerlijk zijn, ze gaan helemaal geen ‘game-changer’ zijn,” vertelde Vasseur volgens ‘Motorsport.com’.

“Ferrari heeft volgens mij bewezen dat ze op een specifieke layout (Monaco) goed presteren. Misschien zal dat ook in Azerbeidzjan zo zijn.”

“In Azerbeidzjan bestaat het circuit uit twee erg verschillende delen. Je hebt het ‘stadsgedeelte’ dat erg op Monaco gelijkt en je hebt 2,5 kilometer die vooral uit rechte stukken bestaat.”

Vasseur is echter vooral niet te spreken over het feit dat de FIA nu plots tijdens het seizoen besloten heeft om de regels te veranderen.

“Ik bepaal de regels niet, dat heeft de FIA gedaan, en wij hebben onze wagen ontworpen binnen die regels,” aldus Vasseur.

“We moeten op elk vlak tot de limiet gaan. Dat is nu eenmaal de filosofie in de Formule 1. Dat is ook de filosofie bij elk team en dat geldt op het vlak van gewicht, design en ook op alle andere vlakken.”

“Plots, ik ken de reden niet, misschien omdat er één team (Mercedes) een week geleden is beginnen klagen, hebben we nu een nieuwe technische richtlijn.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022