“De Formule 1 is een groot uitgevallen GP2-serie geworden”

Volgens voormalig F1-piloot Jaime Alguersuari is de Formule 1 niet zo veeleisend meer en valt ze best te vergelijken met een groot uitgevallen GP2-serie.
image
Jaime Alguersuari, nog steeds maar 24, had het record in handen van de jongste F1-piloot ooit, een record dat begin volgend jaar naar Max Verstappen zal gaan. Verstappen zal dan nog steeds maar 17 jaar zijn en volgens Alguersuari toont dat aan dat de Formule 1 minder veeleisend is geworden voor de rijders, zeker op fysiek vlak.

“Het zou moeilijk moeten zijn om met een F1-bolide te rijden, je zou echt problemen moeten ondervinden,” zei Alguersuari tegenover Reuters. “Ik herinner me nog dat ik iedere dag mijn nekspieren aan het trainen was en dat om te kunnen rijden op circuits zoals dat van Suzuka en Turkije.”

“Vandaag de dag is de Formule 1 een groot uitgevallen GP2 of World Series geworden. De sport is dan ook veel bereikbaarder geworden voor jonge racepiloten.”

Alguersuari, die vandaag de dag actief is in de Formula E, is er echter van overtuigd dat Max Verstappen het goed zal doen in de Formule 1.

“Ik denk dat Max Verstappen het goed zal doen. Hij zal zich snel aanpassen, net als ook Kevin Magnussen dat gedaan heeft in de McLaren. De Formule 1 is voor rookies helemaal anders dan wat het drie, vier of vijf jaar geleden was.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}