“De Formule 1 is een lachertje, IndyCar is de strafste competitie ter wereld”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens IndyCar-rijder Will Power is het wereldkampioenschap F1 een lachertje en  hij laat weten medelijden te hebben met de rijders die niet kunnen strijden voor overwinningen.

Sinds de Formule 1 in Amerikaanse handen is heeft de sport in de Verenigde Staten een hoge vlucht genomen dankzij bijvoorbeeld de Netflix-serie “Drive To Survive.”

In de Formule 1 is het momenteel al Red Bull wat de klok slaat terwijl in de IndyCar al verschillende teams en rijders overwinningen behaald hebben. Voorafgaand aan de ‘Detroit GP’ in de IndyCar nam de regerende kampioen Will Power geen blad voor de mond.

“Het is zo zwaar, een geweldig veld, het zwaarste veld ter wereld, en mensen moeten dat weten, vooral in vergelijking met de Formule 1,” aldus Power.

“Formule 1 is een lachertje qua competitie, maar niet qua rijders. Ze hebben geweldige rijders. En ik heb medelijden met ze dat ze niet de voldoening ervaren die wij ervaren met onze races, want dat is het topniveau van de open wheel-racerij.”

“Ik denk dat Formule 1 zoveel beter zou zijn als ze een formule als de IndyCar hadden. Ik vind de technologie en de fabrikanten geweldig, maar als toeschouwer. Man, hoe cool zou het zijn als iedereen een Red Bull had?”

“Je weet gewoon dat Max elke race gaat winnen als er niets misgaat.

“Stel je voor dat je als rookie een race zou kunnen winnen. Dat zou echt gaaf zijn om te zien. Maar je weet dat dat nooit zal gebeuren met de politiek daar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner