“De Formule 1 is redelijk saai geworden”

En dat zegt een voormalig F1-piloot …

Timo Glock nam eind 2012 afscheid van de Formule 1 en maakte de overstap naar de DTM. Glock zelf kijkt nu echter niet zo enthousiast meer naar de Formule 1. Dat heeft dat er naar eigen zeggen weinig mee te maken dat hij momenteel zelf niet meer actief is in de sport, maar eerder door het feit dat de zogenaamde koningsklasse van de autosport “saai” is geworden.

“De races in de Formule 1 zijn redelijk saai geworden, dat zul je bij ons niet zien,” vergelijkt Glock het verschil in spanning tussen de F1 en de DTM tijdens de races.

Het probleem zit hem volgens Timo Glock vooral in de dominantie van Mercedes en dat er zo goed als niemand in de buurt komt van Mercedes, al is dat misschien dit seizoen wel iets verbeterd tegenover vorig seizoen.

“Buiten Sebastian Vettel in zijn Ferrari kan niemand hen echt volgen,” aldus Glock tegenover Bild.de.

Volgens Timo Glock is dat vooral toe te schrijven aan het grote verschil in budgetten waarmee de verschillende F1-teams werken, iets wat je in de DTM volgens Glock niet echt ziet.

“De teams die geld hebben zijn vooraan terug te vinden, de anderen proberen simpelweg te blijven waar ze zich bevinden. In de DTM is de situatie veel positiever en houdt men de kosten onder controle.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print