Felipe Massa: “Ik bewijs sommigen nu hun ongelijk”

De Braziliaan vindt dat hij zijn criticasters van de voorbije jaren hun ongelijk aantoont.

Felipe Massa is immers van mening dat zijn huidig vormpeil bewijst dat hij op de langere termijn geen zware gevolgen heeft overgehouden aan zijn zware crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije in 2009.

Na die crash kende Massa een serieuze dip en dat zorgde ook voor aanhoudende geruchten dat hij door Ferrari aan de kant zou worden geschoven. Eind 2013 werd Massa dan toch aan de kant geschoven voor de komst van Kimi Raikkonen. De Braziliaan ging voor Williams rijden en sindsdien presteert Massa opnieuw een heel stuk beter.

Toen Massa de vraag kreeg of hij denkt dat hij opnieuw zo goed rijdt als in 2008, toen hij met Ferrari bijna wereldkampioen werd, antwoordde Massa het volgende:

“Ik denk het wel, het enige wat je niet kan zeggen is dat ik dit jaar voor de wereldtitel aan het strijden ben,” aldus Massa. “We beschikten in 2008 misschien inderdaad over een topwagen, maar nu zijn we derde in het kampioenschap. Ik voel me echter enorm goed en rij ook erg goed. Ik probeer de wagen op een zo goed mogelijke manier te gebruiken. Het is leuk om dat gevoel te hebben waardoor je meer vertrouwen krijgt. Zelfs wanneer heel wat media schreven dat het ongeval mij volledig veranderd had, wel dat is niet correct, zo blijkt.”

Eerder had ook Rob Smedley, die zowel bij Williams als Ferrari met de Braziliaan samen heeft gewerkt, reeds laten doorschijnen dat hij vindt dat Felipe Massa op zijn beste niveau aan het rijden is (Lees: “Felipe Massa was nog nooit zo goed als nu”).
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed