“De Formule 1 kan zich dit niet veroorloven”

Volgens Christian Horner kan de Formule 1 het zich niet veroorloven dat twee van de vier motorleveranciers zo veel achterlopen op de anderen.

De teambaas van Red Bull deed de uitspraak naar aanleiding van de GP van Oostenrijk, waarbij de nieuwe president van het Japanse Honda op bezoek was in de Formule 1.

“Ik denk niet dat de Formule 1 het zich kan veroorloven om Honda en Renault zich in hun huidige situatie te zien bevinden,” aldus Horner. “De nieuwe president van Honda was op bezoek in de Formule 1 en ik denk niet dat we hem een fantastische show bezorgd hebben. En wat Renault betreft zijn de bestraffingen en de publieke vernederingen van een motorprobleem niet meteen een motivatie om in de Formule 1 te blijven.”

Volgens Christian Horner zou er een maatregel moeten komen de de ongelijkheid tussen de motoren grotendeels uitwist. Ook Monisha Kaltenborn, de teambaas van Sauber, verkondigde eerder al een gelijkaardige boodschap (Lees: “Concurrenten van Mercedes zouden toestemming moeten krijgen om de kloof te dichten”)

“Ik denk dat we er zeker en vast naar moeten kijken. En vat me niet verkeerd op. Men zegt vaak dat ik zaag en klaag over Mercedes, maar ze hebben echt fantastisch werk verricht. Ze hebben de regels goed geïnterpreteerd en hebben beter werk verricht dan alle anderen. Het probleem is dat alles nu compleet uit balans is met de situatie waar de andere constructeurs zich bevinden,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}