“De Formule 1 mag het inhaalprobleem niet zomaar onder de mat vegen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Haas F1-teambaas Guenther Steiner vindt dat de Formule 1 het inhaalprobleem op de agenda moet zetten nadat er al verschillende rijders hebben aangegeven moeilijkheden te ondervinden.

De race in Baku vorig weekend had meer weg van een optocht, en nochtans waren de verwachtingen hooggespannen. Mercedes-teambaas Toto Wolff omschreef de race in Baku als “saai” omdat er weinig inhaalacties te zien waren en dat werd vooral toegeschreven aan het feit dat er beslist werd om de belangrijkste DRS-zone in te korten.

Maar het is al het hele seizoen moeilijker om in te halen door de groter geworden downforce en het huidige ontwerp van de auto’s creëert ook gewoon een kleinere slipstream dan de auto’s van vorig jaar.

“In het begin stonden we alleen als we het vermelden,” aldus Steiner. “Ze zeiden dat er slechts een of twee teams last van hadden en dat die dan waarschijnlijk in de verkeerde richting hadden ontwikkeld.”

“Het is echter een algemeen probleem en de regelwijziging in de winter heeft het er ook niet beter op gemaakt en dan worden ook de DRS-zones nog eens korter gemaakt. Ik heb al proberen uit te vissen waarom ze dat doen, maar ik heb nog geen antwoord gekregen.”

Volgens Steiner mag de F1 dit probleem niet naast zich neer leggen en moeten ze eens bekijken waarom het nu precies moeilijker geworden is om in te halen.

“Misschien heeft het wel te maken met de aanpassingen die gemaakt zijn aan de vloer ten opzichte van vorig jaar,” gaat Steiner verder. “Misschien heeft het te maken met het feit dat iedereen nu meer downforce heeft dan vorig jaar, dat maakt het altijd moeilijker om te volgen.”

“We moeten nu voorzichtig zijn dat we de regels in augustus niet weer op de schop gooien. Dat zou erg vervelend zijn want je steekt veel geld en werk in een auto en dan is het van: ‘Oh, we moeten veranderen of nu moeten we veranderen of we veranderen niet.’”

“Het is duidelijk dat erover moet gesproken worden, het mag niet onder de mat geveegd worden alsof er niks gebeurd is.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print