George Russell: “Plots heeft Mercedes opnieuw hetzelfde probleem”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor Mercedes leek het raceweekend veelbelovend te beginnen met beide wagens bovenaan tijdens de eerste oefensessie. Tijdens de kwalificatie moesten Russell en Hamilton echter tevreden zijn met een zesde en dertiende tijd, op ruime afstand van polesitter Sergio Perez. Volgens Russell wordt Mercedes in Miami geconfronteerd met een probleem dat plots terugkeert.

“We worstelen erg veel met de balans van de wagen, hij stuitert opnieuw wat, waarvan veel teams waarschijnlijk dachten dat het iets uit het verleden was maar het is blijkbaar bij verschillende wagens te zien,” aldus Russell.

“De performance is er niet. Het is echt jammer, iedereen werkt zo enorm hard om betere prestaties te behalen. Maar dit is duidelijk een wat ander circuit als we naar de snelheid van de andere wagens kijken.”

Russell werd vervolgens gevraagd naar de mogelijke oorzaak voor het terugkeren van het stuiteren.

“Er zijn enkele theorieën maar geen verklaringen,” antwoordde Russell. “Het lijkt wat gelinkt te zijn aan het baanoppervlak hier in Miami, misschien omdat het circuit zo glad is, ik weet het niet. Maar uiteindelijk moeten we het gewoon beter doen.”