“De Formule 1 moet opnieuw gevaarlijker worden”

Een opmerkelijke uitspraak, wanneer je weet dat de FIA al jaren alles in het werk stelt om de Formule 1 superveilig te maken.

De Formule 1 is minder aantrekkelijk en spannend geworden, wat er ook voor zorgt dat de ticketverkoop en kijkcijfers terugvallen. Dat zien F1-baas Bernie Ecclestone en de F1-teams uiteraard niet graag gebeuren.

Er worden dan ook heel wat ideeën gelanceerd om de sport opnieuw attractiever te maken maar volgens heel wat rijders en F1-kenners is er een simpele verklaring voor het gebrek aan aantrekkingskracht. De Formule 1 is immers de verkeerde weg ingeslagen.

Niet zo lang geleden werd er in de Formule 1 nog met veel krachtigere en luidere V10-motoren gereden. Ook zorgde het bijtanken voor het nodige spektakel en waren de wagens een pak lichter, waardoor er sneller gereden werd. Is de succesformule dan simpelweg terugkeren naar vroeger?

De Formule 1 was vroeger immers ook veel gevaarlijker, maar toch vindt Ferrari-piloot Kimi Raikkonen dat de Formule 1 ook daadwerkelijk opnieuw wat gevaarlijker moet worden. Dat staat natuurlijk haaks op wat de FIA al jarenlang probeert te verwezenlijken in de Formule 1.

“Toen ik in de Formule 1 arriveerde was alles veel opwindender en alles draaide rond de top,” zei Raikkonen tegenover ‘Canal+’. “We hadden toen de verwachting dat de wagens sneller en opwindender zouden worden maar toen kwamen de vele regelveranderingen. Ze proberen het steeds langzamer te maken.”

Volgens Raikkonen moet er dan ook dringend iets gebeuren waardoor de sport aantrekkelijker en spectaculairder wordt.

“Men moet iets doen waardoor het voor de fans opnieuw spannender wordt om naar de Formule 1 te kijken, waardoor men de snelheid daadwerkelijk ziet en het iets gevaarlijker wordt. Dat hoort er immers bij. We willen niet dat iemand gewond geraakt maar het maakt het spannender,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022