“De Formule 1 promoot duurzame brandstoffen bij overheden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, laat weten dat de F1 probeert duurzame brandstoffen aan te prijzen bij nationale overheden.

De huidige F1-bolides rijden al voor tien procent op bio-ethanol en tegen 2026 is het de bedoeling dat ze overstappen naar honderd procent duurzame brandstoffen. Domenicali zegt dat de sport een invloed heeft op het internationaal bewustzijn rond nieuwe brandstoftechnologie.

“F1 heeft dit seizoen ook initiatieven genomen op het gebied van ecologische duurzaamheid,” zei Domenicali. “In Oostenrijk hebben we een energiezuinig energiesysteem in gebruik genomen dat de CO2-uitstoot van de paddock, de pitstraat en het F1-uitzendgebied met 90% heeft teruggebracht.”

“Daarnaast levert een nieuwe vloot vrachtwagens op biobrandstof onze productie-uitzendingen, technische en andere apparatuur voor de Europese evenementen van het seizoen 2023, waarvan we verwachten dat het onze totale vrachtuitstoot met minimaal 60% zal verminderen in vergelijking met traditionele brandstof.”

“De Formule 2- en Formule 3-auto’s rijden dit seizoen met succes op 55% duurzame brandstoffen en we blijven op schema om 100% geavanceerde duurzame brandstoffen te introduceren in de Formule 1 in 2026. We zijn ook bemoedigd door het toegenomen bewustzijn en de openheid van regeringen om geavanceerde duurzame brandstoffen op te nemen in hun beleidsplannen voor ‘net zero’, iets waar de F1 het voortouw in zal blijven nemen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner